20 maj 2016

Dag 3 - Syrenland ved Svanninge bakker og Falsled Kro

OVERNATNING PÅ STELLA MARIS
Vi fik en dejlig morgenmad på Stella Maris, hvorefer vi begav os ud på Sydfyns landeveje. Første stop var hos KONNERUP & CO CHOCOLATIER i Millinge.

KONNERUP & CO CHOCOLATIER
Med et hjerte, der banker for store smagsoplevelser, enkle råvarer og uovertruffen kvalitet, er Konnerup & Co. et chocolaterie ud over det sædvanlige. Det er passionen, der driver konditor og chocolatier Henrik Konnerup. Begejstringen sikrer, at hver enkelt stykke chokolade smager som en lille bid af himlen. Vi smagete på chokoladen og hørte Henrik fortælle om sin passion med chokolade og lakrids.
Kun de allerbedste råvarer slipper igennem nåleøjet hos Konnerup & Co., hvor kvalitet og friskhed er det altafgørende grundlag for det bedste resultat. Hos Konnerup & Co. banker hjertet lige så stærkt for klassiske chokoladedyder som for de mere eksperimenterende oplevelser, hvor alt fra fyrrenål til balsamico eller koriander kræser for smagsløgene.

FROKOST PÅ SPISERIET VED STEENSGAARD SLOT
Herefter fortsatte vi til Spiseriet,  Steensgaards økologiske spisested, hvor de serverer enkel hverdagsmad af høj kvalitet tilberedt med Steensgaards eget økologiske kød.
De kalder det for Folkekøkken, fordi de serverer en tallerken med charcuteri fra deres modningskælder ledsaget af friskbagt brød. I Gårdbutikken er der et fint udvalg af fersk kød og charcuteri – alt sammen økologisk og lavet af Steensgaards egne dyr.
Vi besøgte markerne med køer og de fritgående grise. Under frokosten fortalte
Ann Kersti Møller Wiesinger om visionerne for Steensgaards slot.


PÅ GUIDET TUR I SYRENLAND VED SVANNINGE BAKKER
Efter frokost kørte vi ad de små snoede veje omkranset af syrenhegn til Dronningeudsigten
Her mødte vi Betty Jacoby & Henrik Jessen Toft, som har skrevet ”Syren Bogen – en hyldest til de sydfynske syrener”.
De tog os med på en gåtur til  Trebjerg med udsigt over ved landsbyen Håstrup, samt en køretur til netop der hvor syrenerne stod flottest.

MIDDAG OG OVERNATNING PÅ FALSLED KRO
Siden 2008 har køkkenchefen Per Hallundbæk sikret kroens høje gastronomiske niveau og imødekommende værtskab.
Kroens dejlige bindingsværkshuse og mange individuelle værelser er et kapitel for sig.
I restauranten tilberedes der udelukkende mad efter almanakkøkkenet. Her tilrettelægges altså menuer i forhold til hvilke lokale råvarer, der er tilgængelige og kroens egen enorme køkken- og urtehave.
Efter en velkomstdrink blev der serveret en uforglemmelig 4 retters gourmetmiddag. 



Billed-album fra dag 3:
Counryside Brreak dag 3

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.