19 maj 2016

Dag 2 - Egeskov Slot og Stella Maris, Svendborg

OVERNATNING PÅ BROHOLM SLOT
Morgenbuffeten på Broholm Slot bød på lokale specialiteter. 
Efter morgenmaden havde vi en rundvisning på slottet med forpagter Anne Bille-Brahe, der fortalte om slottets historie og vi besøgte Oldtidsmuseet på Broholm Slot. Kl 09:30 kørte vi mod Egeskov Slot.

EGESKOV SLOT, HAVERNE OG UDSTILLINGERNE
Siden starten af 1700tallet har der været haver på Egeskov. Et nyt haveanlæg på 3.500 m² “Livets have” symboliserer livets gang og årets rytme.
Direktør Henrik Neelmeyer bød velkommen til det levende slot på Fyn.
Egeskov er ikke kun et museum og en have, men et hjem for grevefamilien Ahlefeldt.
Slotsgartner Peter Bonde, viste herefter rundt og fortalte om de mange skønne haver på Egeskov: Staudehaven, Fuchsiahave, Urtegården, Baronessens Have, Renæssancehaven, Den gamle labyrint, Hvilehaven, Piet Heins Superæg, Den Engelske Have, Duftehaven, Vandhaven, Rosenhaven og Piet Heins labyrint.

Landets eneste herregårdsgartneri findes på Egeskov. Vi kiggede ind i plantesalget og bliver inspireret af udvalget af krydderurter og købte nogle planter til vores krydderhave.

FROKOST PÅ JOMFRU RIGBORG
Jomfru Rigborg, er beliggende i Egeskovs gamle herskabsstalde.
De to italienske kokke Marco og Luigi ønskede os velbekomme med en to retters frokost, inspireret af duften af de mange urter fra slottets køkkenhave.
Vi gik herefter selv rundt på slotte inden der blev serveret eftermiddagskaffe med kage på Jomfru Ringborg.




MIDDAG OG OVERNATNING PÅ STELLA MARIS I SVENDBORG
Med sin beliggenhed direkte ned til Svendborgsund er Stella Maris HOTEL de LUXE et hotel, som placerer sig i den bedste ende af hoteller i Danmark. 
Hotel Stella Maris var det sidste missionshotel i Danmark og salget af hotellet slutter dermed driften af sådanne.

Det nye Hotel Stella Maris har intet med Indre Mission at gøre - hotellet drives i privat regi med både vin i kælderen og cocktails i baren.
Hotel Stella Maris åbnede 1. marts 2014 med 36 luksuriøse værelser, mødelokaler, lounge, bar, terrasse, vinkælder og Restaurant.


Kvaliteten af deres køkken afspejles i deres råvarer fra øen Vejrø, som bliver drevet efter økologiske og bæredygtige principper.
Efter et glas på terrassen, blev der serveret en 3 retters gourmet middag med et miks af fransk inspiration og friske fynske råvarer. 
Vi sluttede af med kaffe og sødt i havestuen.

Billed album fra dag 2:
Countryside Break dag 2

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.